Hvala Jožu za redni mesečni "update". Le ta me vedno znova opomni, da bo kljub odporu do "mas-turizma" treba zadevo nekoliko resneje vzeti v roke, če želim obdržati "top 10" tudi v jesenskem delu.
Torej, sezona je na višku, vreme je enkrat pretoplo, drugič premrzlo...družinsko dopustniške obveznosti zahtevajo obiske tudi drugih lokaciji (morje, heimat Bohinj, kolesarski izleti po Gornjesavski dolini - podobno kot Klavdij in Renata

...) tako, da mi je obiskovanje kinča nebeškega kar nekoliko "zadaj ostajalo".
Pred časom sem se nekaj naprdoval okrog stanja na ovalu, smeti, količki, redarji...in hitro ugotovil, da je to slaba karma starega dedca, ki je siten in jezen zjutraj nase

, popoldne pa na cel svet... in obmolknil.
Ampak, včeraj in danes, v jutru hladnem kot britev, sem oddelal dva. V miru in spokoju, brez slabe energije.Ohmmmm...
Sem pa takole, ko sem "noga pred nogo" ugotovil, kdo je kriv za tisto jutranjo packarijo predvsem pod hoteli in pri hangerjih. Kot je Renata ugotovila, za sranje na dilah so krivi labodi in race (in jim je takoj odpuščeno, ker so....hm...labodi in race

).
Za kupe smeti pa je kriv...Joža!
Samo počasi in brez panike...ne NAŠ Joža, ampak Joža Kozu
A ne potegne? OK, gremo od začetka!
Joža K. je dolga leta vozil viličarja v Verigi. Fejst fant je bil, mislim da doma z Koritnega. Ker je njegov priimek močno spominjal na tisto simpatično rogato žival, smo ga klicali Kozu. Imel je pestro življenje, "pijače, dela in bab" se ni nikoli branil. Zjutrej šiht v ketni, popoldne na pole al pa v gmajno....in tako do svojega...hmmm...štiridesetega leta.
In je šla stara država v franže, od Verige ni ostalo nič, Bato ga ni hotel za šiviljo

...in je Kozu pristal na zavodu. Garača kot je bil, je kaj kmalu pobasala blejska infrastruktura in Kozu je postal jutranja vest jezera. posebno znan je bil po tem, da je v časih, ko komunalci niso premogli sofisticiranih pihalnih naprav in električnih luna park avtomobilčkov, smeti pobiral kar v svoj BMW 316, rdeče barve. V pakeltregarju je imel vreče in škatle...
Kozu je bil na ovalu, ko so drugi še spali in je opravil svoje delo...ko so drugi še spali...
In skoraj prisegel bi, da je bilo takrat bolje

Vsaj kar se čistoče tiče.
No pa je lepega dne "tisti, ki vse vidi in vse ve, ter so njega nebeška prostranstva" verjetno opazil, da je nesnaga prišla tudi pred nebeška vrata. In je sklenil poklicati Joža Kozla, da počisti nebeške poljane (da bi gor vozil viličarja komej verjamem).
Tako smo ostali brez Kozla...pa naj mu bo tole tudi malo v spomin!
Obrnem na
1214
Če se smeješ, se svet smeji s tabo! Če smrčiš...spiš sam.